5 stappen voor het kopen van een gebruikte auto

DATE: November 27, 2019

AUTHOR: Helen Cowan

Sharing is caring!

Een goede tweedehandsauto vinden en kopen

Als u op zoek bent naar een gebruikte auto, bent u verre van alleen. Tussen de verkoop door particulieren en dealers wisselen elk jaar bijna 40 miljoen gebruikte auto’s van hand.

Met zoveel keuzes kan het een uitdaging zijn om de juiste auto voor u te vinden. Daarom hebben we een lijst met stappen gemaakt waarmee u uw perfecte tweedehandsauto gemakkelijk kunt vinden en kopen.

Stap 1: Hoeveel auto kunt u betalen?

Een vuistregel: als u een lening aangaat om uw auto te betalen, mag uw autobetaling niet meer zijn dan 20 procent van uw meeneemloon. Als u zich aan een krap budget houdt, wilt u misschien nog minder uitgeven. Gebruikte auto’s hebben van tijd tot tijd wat extra aandacht nodig: nieuwe banden, onderhoud en dergelijke. En dan zijn er nog de andere eigendomskosten waar klanten soms voor vergeten, zoals brandstof en verzekeringen.

Als de auto die u wilt kopen buiten de garantie valt, is het misschien een goed idee om een ​​’just-in-case’-fonds opzij te zetten voor onverwachte reparaties.

Stap 2: Stel een doellijst van gebruikte auto’s samen

Het is geen geheim dat de Honda Accord en Toyota Camry zorgen voor goed gebruikte auto’s. Maar ze kosten misschien een paar duizend meer dan een vergelijkbare Ford Fusion of Kia Optima, ook al zijn dit ook goede auto’s. Dus als u geld wilt besparen, kunt u meer dan één merk overwegen. We raden u aan een lijst te maken met drie auto’s die aan uw behoeften voldoen en binnen uw budget vallen. Edmunds beoordelingen hebben geweldige informatie om je keuzes te begeleiden.

Als u van plan bent een voertuig te kopen dat minder dan 5 jaar oud is, kunt u overwegen een voertuig te kopen dat gecertificeerd tweedehands is (CPO). CPO-voertuigen hebben langlopende garanties die worden ondersteund door de autofabrikanten, niet alleen door de dealer die het aan u verkoopt. Franchise dealers die hetzelfde gloednieuwe verkopen, zijn de enige die een CPO-auto van hetzelfde merk kunnen verkopen. Dus als u bijvoorbeeld een CPO Chevy Cruze wilt, moet u deze bij een Chevy-dealer kopen.

Stap 3: Prijzen controleren

Prijzen worden mede bepaald door waar u winkelt. U vindt gebruikte auto’s in tweedehands-autogedeelten van dealers van nieuwe auto’s, onafhankelijke partijen voor tweedehandsauto’s, detailhandelaren in tweedehandsauto’s zoals CarMax en websites waar particuliere verkopers hun auto’s vermelden. Van de vier hebben personenauto’s meestal de laagste verkoopprijs. CPO-auto’s kosten meestal het meest, maar om de redenen die we hebben opgemerkt. Om te zien wat andere mensen betalen voor de modellen die u hebt uitgekozen, biedt Edmunds een snelle manier om de gemiddelde prijs te zien die is betaald voor de auto in uw regio.

Stap 4: Zoek gebruikte auto’s te koop in uw regio

Een gemakkelijke plek om te beginnen met het samenstellen van uw doellijst is de inventarispagina van gebruikte auto’s van Edmunds. Om precies de auto te vinden die u zoekt, kunt u uw zoekopdracht filteren op vele factoren, waaronder de kilometers op de kilometerteller van de auto, de prijs en functies en de afstand van de dealer tot u. Gebruik de websites voor andere gebruikte auto-marktplaatsen om tijd te besparen.

Stap 5: controleer het voertuiggeschiedenisrapport

Tenzij u de auto koopt van een goede vriend of familielid die kan instaan voor zijn geschiedenis, bent u van plan om een voertuighistorisch rapport te krijgen. Dit is een essentiële vroege stap. Als de auto waar je naar kijkt een slecht geschiedenisrapport heeft, hoe eerder je weet hoe beter. Je kunt meer te weten komen over de dagwaarde van auto, schadeverleden, hoeveel eigenaren het heeft gehad en nog veel meer. Via Kentekencheck.nu kunt u alle informatie vinden.

CATEGORY: Automobile


Copyright 2023. MIDI Theater.

shares